eur:
397.16
usd:
356.7
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Nehéz meccsen védte meg címét Erdei Zsolt

Kilencedszer is megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka. A 33 éves magyar bokszoló a drezdai profi gálán megosztott pontozással győzött a panamai Tito Mendoza ellen.

Már a meccs első menete azt mutatta, hogy Erdeire nehéz feladat vár, mert a nála 13 centivel magasabb Mendoza könnyedén, lazán mozgott, igaz, a magyar klasszis így is bevitt néhány látványos ütést panamai riválisának.

A második, igen szoros felvonásban Erdei is kapott néhány pofont, de úgy tűnt, hogy a címvédő azért valamennyivel többet talált.

A harmadik három perc lényegesen simábban alakult, de az elmúlt két év meccseinél most nagyobb erőfeszítéseke kellett tennie Erdei Zsoltnak.

Kritikus perc a nagy ütés után

A negyedik menet elején a 33 éves magyar bokszoló hatalmas ütést kapott, Mendoza nagy erejű jobbegyenese után pedig rohamozott, és Erdei Zsoltnak bő egy perc kellett ahhoz, hogy magához térjen. Ez egyértelműen a panamai menete volt!

Az ötödik rész visszafogottabb, kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, majd a hatodik már a végre pontosabban öklöző Erdei fölényét hozta.

Szoros menetek

A hetedik menet heves ütésváltásokkal kezdődött, majd a végére is tartogattak egymásnak egy-egy kisebb rohamot a csatázók.

A nyolcadik felvonás alacsonyabb színvonalú küzdelmet hozott, majd sokáig a kilencedik szakasz is kevés pontos találatot hozott. Az utolsó egy perc találatai inkább Erdei felé billenthették a mérleg nyelvét, de a frissebbnek tűnő panamai egy-egy testütéssel meglepte a szokottnál nyugtalanabb, minden szabálytalanságot jelző címvédőt.

A tizedik menet pontos találataira nagy szüksége volt a magyar sportszurkolók nagy kedvencének, az utolsó előtti három percben talán egy árnyalattal visszafogottabb volt Mendozánál, a hajrában Erdei egy nagyobb ütéssel tűnt ki.

A mérkőzés után mindkét bokszoló győztesként ünnepeltette magát, de a három bíró közül kettő Erdei Zsoltot látta jobbnak. Az egyik bíró 117:111-re, a másik ennek a fordítottjára hozta ki a mérkőzést, a harmadik szerint a magyar 116:112-re volt jobb.

Legközelebb többet ígér Erdei

"Éreztem, hogy tud kellemetlenségeket okozni. Hatalmasokat ütött Mendoza, akivel nagyon kellett vigyáznom, nem volt szabad kockáztatnom, mert nem éreztem a meccs ritmusát" - mondta Erdei Zsolt az RTL Klubnak adott interjújában.

"A látszattal ellentétben alibiből támadtam, mentem mindig előre. Õ volt az eddigi legnehezebb ellenfelem, aki a negyedik menetben alaposan eltalált. Nem volt jó meccs, nem voltam meggyőző. Legközelebb jobban igyekszem, hogy nagyobb fölénnyel verjem az ellemfelem" - tette hozzá Erdei, akinek ez volt a 28. profi győzelme, így továbbra is százszázalékos.

"A tiszta bokszot szeretem, kicsit zavart, amit Mendoza egyszer-egyszer csinált" - jegyezte meg riválisáról.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×