eur:
397.16
usd:
356.7
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Del Piero újra a régi

Veszített a Bolton (ellen) a Manchester United, míg az összes közvetlen vetélytársa győzni tudott. Ronaldo visszatért a Milanba, de nem ő nyerte meg a meccset a Cagliari ellen. Del Piero a hajrában lőtt két góljával régi önmagát idézte. Két magyar három gólt szerzett a német Bundesligában. Botlott, de első maradt a Real Madrid Spanyolországban. A hétvége futballösszefoglalója.

Anglia: a Manchester United veresége jelentette a forduló meglepetését. A Bolton 1978 decembere óta először győzte le a Vörös Ördögöket. Gary Megsonnak, a hazaiak új menedzserének ez volt az első győzelme a csapatával, egyébként meg a Bolton először nyert, a MU először veszített augusztus óta bajnoki mérkőzésen.

A játékvezető az első félidő végén felküldte a tribünre a működését kritizáló Sir Alex Fergusont. A skót lovag utólag nagyon bánta, hogy pihentette a mérkőzésen Cristiano Ronaldót. Wayne Rooney sérülése miatt hagyta ki a meccset.

A Liverpool menedzsere, Rafa Benítez az utóbbi időben hadban áll a klub tulajdonosaival - de azok az eredménybe nem köthettek bele. A Vörösök idegenben 3-0-ra verték a Newcastle-t, Gerrard, Kuyt és Babel góljával. Gerrardot, miként Derbyben a Chelsea válogatott játékosait megállás nélkül fütyülte a közönség - reakcióként a Háromoroszlánosok szerdai, Eb-selejtezőbeli kudarcára.

A Chelsea is nyert, Didier Drogba és Petr Cech nélkül, John Terry ellenben visszatért a csapatba. A gólokat Salomon kalou és Shaun Wright-Phillips szerezték. Essien az utolsó negyedórára állt be, de annyit sem játszott végig, az utolsó másodpercekben ugyanis, ütés miatt, piros lapot kapott.

A Manchester City, bár csak a 90. percben szerezte meg győztes gólját, hazai pályán továbbra is lenyűgözően szerepel: nyolc mérkőzésből nyolc győzelem a mérlege. A listavezető Arsenal Gallas és Rosicky a 84. és a 85. percben szerzett egy-egy találatával gyűrte le a Wigant.

14. forduló
Newcastle-Liverpool 0-3
Arsenal-Wigan 2-0
Bolton-Manchester United 1-0
Manchester City-Reading 2-1
Birmingham-Portsmouth 0-2
Middlesbrough-Aston Villa 0-3
Everton-Sunderland 7-1
Derby-Chelsea 0-2
Vasárnap
West Ham-Tottenham 1-1
Fulham-Blackburn 2-2
Az élcsoport: 1. Arsenal 33 pont (13), 2. Manchester United 30, 3. Manchester City 29, 4. Chelsea 28, 5. Liverpool 27 (13)
Olaszország: az Inter csak saját szurkolói előtt játszott a majdnem szomszédvárnak számító, bergamói együttes ellen. David Suazo kezdett ezúttal az egyik csatárposzton, meg is szerezte a maga gólját. A másik hazai gól Júlio Cruz nevéhez fűződött, az Atalanta Floccari révén szépített 0-2-nél, a 39. percben. A 87. percben a milánói csapatba beszállt az augusztusi, budapesti válogatott mérkőzés óta hiányzó, Marco Materazzi.

Nyert az AS Roma is, noha csak nagyon nehezen. A 90. percben Cristian Panucci szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. A jobbhátvéd, pontosan egy héttel azután, hogy az olasz válogatott színeiben, ugyancsak a 90. percben eldöntötte a skótok elleni Eb-selejtezőt, újra az utolsó pillanatban talált a kapuba.

A Fiorentina erejéből csak döntetlenre futotta Reggio Calabriában, a Napoli Marcelo Zalayeta duplájával verte meg a Cataniát. Az uruguayi csatár már hat gólnál jár a bajnokságban. Garics György az utolsó negyedórában játszott a nápolyiaknál.

Ismét győzött idegenben a Milan. Pedig a Cagliari már a negyedik percen vezetést szerzett Aquafresca góljával, ráadásul Kaka a 44. percben kihagyott egy büntetőt. A második játékrész azonban a piros-feketéké volt, előbb Alberto Gilardino kiegyenlített, majd Andrea Pirlo, a 86. percben, megszerezte a győztes találatot is. Ronaldo végigjátszotta a mérkőzést, május óta ez volt az első tétmeccse.

A Juventus felugrott a második helyre, miután Trezeguet és Iaquinta egy-egy góljával már az első félidőben eldöntötte a Palermo elleni mérkőzést. A harmadik és az ötödik gólt Del Piero, a negyediket Marchionni lőtte.

13. forduló
Szombat
Genoa-AS Roma 0-1
Inter-Atalanta 2-1
Vasárnap
Reggina-Fiorentina 0-0
Udinese-Siena 2-0
Livorno-Sampdoria 3-1
Napoli-Catania 2-0
Cagliari-Milan 1-2
Empoli-Torino 0-0
Lazio-Parma 1-0
Juventus-Palermo 5-0
Az élcsoport: Inter 28 (12), 2. Juventus 25, 3. AS Roma 25 (12), 4. Udinese 25, 5. Fiorentina 24
Németország: két magyarnak is jó napja volt a hétvégén a Bundesligában szereplő honfitársaink közül. Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is csapata legjobbjai közé tartozott, mindketten gólt szereztek (Huszti kettőt is.) Más kérdés, hogy ameddig a Karlsruhe nyert, a Hannover kikapott.

Hajnal Tamás még pénteken győzelemre vezette újonc csapatát, a Dárdai Pált is szerepeltető Hertha ellen. A magyar válogatott középpályás kifejezetten látványos góllal járult a sikerhez.

Huszti Szabolcs kiharcolt egy büntetőt, majd azt értékesítette, aztán a második félidőben lőtt még egy gólt. Ám ez sem volt elég a győzelemhez, a Kevin Kuranyi vezérelte Schalke ellen.

Mind a három "nagycsapat" nyerni tudott. A Bayern München góljait két nyári szerzemény, Klose és Ribéry szerezte, az iráni-német Dejagan 0-2-nél szépített. A Werder Bremen bő egy órán át gól nélkül állt Cottbusban, aztán Diego büntetőből lőtt, illetve Mosquera akcióból szerzett góljával begyűjtötte a három pontot.

Vasárnap követte két vetélytársa példáját a Hamburger SV is: a Rostock elleni, "Hanza-rangadón" Rafael van Vaart és Ivica Olic góljával győzött.

14. forduló
Péntek
Karlsruhe-Hertha BSC 2-1
Szombat
Bayern München-Wolfsburg 2-1
Energie Cottbus-Werder Bremen 0-2
Bayer Leverkusen-Duisburg 4-1
Hannover-Schalke 2-3
Eintracht Frankfurt-Stuttgart 1-4
Bochum-Bielefeld 3-0
Vasárnap
Hamburg-Rostock 2-0
Nürnberg-Dortmund 2-0
Az élcsoport: 1. Bayern M. 31, 2. Werder Brmeen 30, 3. Hamburg 30, 4. Karlsruhe 26, 5. Leverkusen 24.

4


Spanyolország: a Villarrealnak köszönheti a Real Madrid, hogy döntetlenje ellenére maradt listavezető: a Sárga Tengeralattjáró sem tudott nyerni. A Barcelona a mérkőzés hajrájában tekintélyesre növelt különbséggel győzött, s közelebb lépett az előtte állókhoz.

A Real Madrid gyorsan vezetést szerzett a Murcia ellen Robinho góljával, s azt követően az első félidőben inkább a játékosok testi épsége, mintsem a vezetés megtartása miatt kellett izgulnia a klub híveinek. A második játékrészre azonban nagyon visszaesett a Madrid, a Murcia nemcsak hogy kiegyenlített, de a hajrában a győzelmet is megszerezhette volna. A Real Madrid egyébként 10 emberrel zárta a mérkőzést, miután Guti, az idény során nem először, piros lapot kapott.

A sérült és fáradt Ronaldinho nélkül felálló Barcelona nehezen törte fel a Recreativo Huelva védelmét, ám aztán gyorsan eldöntötte a három pont sorsát. A 64. percben Gaby Milito, a 66. percben Bojan Krkic szerzett gólt, míg a végszó a tizenegyesét értékesítő Lionel Messié volt.

A Villarreal Nihat révén vezetést szerzett a meglepően masszív újonc, az Almería ellen, de nem tudta meg is nyerni a mérkőzést. A vendégek gólját Negredo szerezte. Két találkozó is 4-3-ra végződött: a sok gólt szerző, de sokat is kapó Atlético legyőzte a Valladolidot, s a Levante is nyert a Betis ellen. Utóbbi, vagy legalábbis az, hogy a Levante négy szerzett gólig jutott, meglepetés.

13. forduló
Szombat
Barcelona-Recreativo 3-0
Sevilla-Real Mallorca 1-2
Murcia-Real Madrid 1-1
Vasárnap
Villarreal-Almería 1-1
Osasuna-Espanyol 1-2
Atlético Madrid-Real Valladolid 4-3
Athletic Bilbao-Deportivo 2-2
Levante-Betis 4-3
Racing-Valencia 1-0
Zaragoza-Getafe 1-1
Az élcsoport: 1. Real Madrid 29, 2. Villarreal 28, 3. Barcelona 27, 4. Espanyol 25, 5. Atlético 24.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×