eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Holland hatalomátvétel készül a Chelsea-nél?

Holland források szerint Henk ten Cate érkezése csak az első lépés lehet a Chelsea-nél a németalföldi invázió előtt. Az MTK egykori edzőjét holland labdarúgók is követhetik Londonba, majd jövő nyáron Frank Rijkaard vezetőedzőként csatlakozhatna a csapathoz.

Az Ajax hétfőn hozzájárult ahhoz, hogy a Chelsea tárgyalni kezdjen az amszterdamiak jelenlegi vezetőedzőjével, Henk ten Catéval. A korábban Magyarországon, az MTK-nál is edzősködő trénert a Chelsea 650 ezer fontért (234 millió forintért) vásárolta ki érvényes szerződéséből, így már csak neki kell megállapodnia a londoni egyesület vezetőivel.

Az Ajax technikai igazgatója, Martin van Geel azt mondta, hogy Henk ten Cate már a múlt héten eldöntötte, hogy elhagyja a klubot, és nem hagyott választási lehetőséget a vezetőknek. Hozzátette: a tréner már azelőtt tárgyalt az a londoniakkal, hogy az angol klub arra engedélyt kért volna.

"Nem akarunk egy olyan edzővel együtt dolgozni, akinek már a Chelsea-n jár az esze" - emelte ki az amszterdamiak igazgatója.

Ha sikerül megegyezni, Henk ten Cate másodedzőként fog dolgozni a Kékeknél a José Mourinho helyére kinevezett izraeli menedzser, Avram Grant mellett.

Labdarúgók is jönnek?

A nagy taktikusnak és a támadófutball hívének tartott edző érkezése megnyithatja az utat több holland labdarúgó, köztük az egyik legtehetségesebbnek tartott csatár, Klaas-Jan Huntelaar előtt. A 24 éves támadót nyáron a Manchester United is hívta, és 14 millió fontot ajánlott érte, ám a labdarúgó maradt az Ajaxnál.

A jól értesültek szerint hamarosan követi Henk ten Catét Frank Rijkaard is, így ismét összeállhat a Barcelonánál sikert sikerre halmozó páros.

"Nyílt titok, hogy ez Rijkaard utolsó idénye a Barcelona edzőjeként. Õ lesz a Chelsea menedzsere, Henk ten Cate a segítője, és Avram Grant visszatér a futballigazgatói posztra" - mondta egy informátor.

A Tottenhamtől az Ajaxhoz?

Henk ten Cate távozása igazi edzőkeringőt indíthatna el. Az Ajaxnál egyelőre nem találták meg a tréner utódját, és lehet, hogy egyelőre ideiglenes edzőt neveznek ki, mert a holland szövetség nem hajlandó elengedni a szövetségi kapitányt, Marco van Bastent, és ahhoz sem akarnak hozzájárulni, hogy a nemzeti együttessel párhuzamosan klubcsapatnál is dolgozzon az egykori aranylabdás labdarúgó.

A legesélyesebb a posztra Martin Jol, akit jelenlegi klubja, a Tottenham hajlandó is lenne elengedni, az ő helyére pedig Juande Ramos, a Sevilla spanyol edzője kerülhetne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×