eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A Ferrari tarolt, a McLaren szenvedett

Kettős Ferrari-siker született a Forma-1-es Török Nagydíjon. Az isztambuli futamot a brazil Felipe Massa nyerte a finn Kimi Raikkönen előtt. A címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) lett a harmadik, az éllovas angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) elé pedig befért a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) is.

A hatodik a finn Heikki Kovalainen (Renault), a hetedik a német Nico Rosberg (Williams-Toyota), a nyolcadik a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) lett.

A rajtnál Massa könnyedén tartotta meg első helyét, Raikkönen pedig szokásához híven nyert egy pozíciót, megelőzte a poros ívről induló Hamiltont.

Alonso két helyet bukott el a rajtnál, mindkét BMW-pilóta elé került, és csak az első kerékcsere után tudott Heidfeldék elé visszatérni. Ekkorra viszont már hatalams hátrányba került a Ferrarikhoz képest.

Massa és Raikkönen közel autózott egymáshoz, Hamilton némileg leszakadva követte őket. Raikkönen egyik bokszkiállás után sem tudott csapattársa elé kerülni. Hamilton esélye akkor szállt el végleg, amikor a verseny kétharmadánál defektet kapott a McLarenjén a jobb első gumi.

A pontverseny éllovasát Alonso és Heidfeld is megelőzte, de még így is szerencséje volt, hogy nem rosszabb helyen történt a defekt.

Massa sorozatban másodszor győzött Isztmabulban, de Alonso sem lehet bosszús, hiszen öt futammal a szezon vége előtt öt pontra csökkenetette hátrányát a vébé-pontversenyben vezető Hamiltonnal szemben. Massa lemaradása 15, Raikkönené 16 pont. Mind a négy pilóta három futamgyőzelemig jutott ebben a szezonban.

A konstruktőröknél a McLaren neve mellett 148, a Ferrari 137 pont áll. A McLaren hungaroringi 15 pontját ugyanakkor még visszakaphatja.

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×