eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Rafa Benitez szerint a bíró kirabolta a csapatát - a bíró bocsánatot kér

Rafa Benítez nem kertel! A Liverpool menedzsere szerint a bíró ellopta a győzelmet a Vörösöktől a vasárnapi, Chelsea elleni rangadón (1-1). A rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó Rob Stylest a játékvezetői bizottság is megbünteti, a bíró pihenőre kényszerül.

A Liverpool hívei elsősorban a Florent Malouda, s így a Kékek javára megítélt tizenegyest kérték számon a találkozó után a bírón. A televíziós felvételek igazolták, hogy Steve Finnan, a Liverpool ír jobbhátvédje nem ért hozzá a Chelsea francia szélsőjéhez.

Steven Gerrard szerint Styles döntésében szerepe volt annak is, hogy a londoni klub (vélhetően elsősorban Mourinho értendő alatta) terrorizálja a játékvezetőket folyamatos "sírásával", panaszáradatával. A Vörösök csapatkapitánya felszólította a játékvezetőt, hogy kérjen bocsánatot a Liverpooltól.

Styles - kétséges, hogy Gerrard szavainak hatására - ezt megtette. Azt mondta a találkozó másnapján: "Minden játékvezető úgy megy ki egy mérkőzésre, hogy remélhetőleg nem hibázik. Ettől függetlenül előfordul az ilyesmi. Vasárnap tévesen ítéltem büntetőt a Liverpool ellen. Tudom, hogy ezzel befolyásoltam az eredmény alakulását, elnézést kérek."

Rafa Benítez, a Vörösök menedzsere szerint ellopták a győzelmet csapatától. Aztán szelídebb tónusra váltott: "Általában szimpátiával közelítek a játékvezetőkhöz, de nem tudom megérteni, ebben az esetben hogyan lehetett tizenegyest ítélni."

Styles még egy döntő hibát elkövetett: Michael Essiennek kétszer is felmutatta a sárga lapot. Hasonló hiba legutóbb egy másik angol bíró, Graham Poll nevéhez fűződött, aki a tavalyi világbajnokságon a horvát Simunicot a harmadik sárga lapja után állította ki. Styles Essien ügyében azzal védekezett, hogy az első lapot John Terrynek adta.

A vétkes játékvezető a következő hétvégén nem fog mérkőzést vezetni. Keith Hackett, az angol szövetség játékvezetői bizottságának főnöke szerint ilyesmi éppen úgy előfordulhat a bírókkal, mint a játékosokkal. Ha hibáznak, kihagynak egy fordulót.

A Liverpool egyébként győzelmet érdemelt volna a találkozón, jobban játszott ellenfelénél. A nyáron rekordösszegért igazolt Fernando Torres nagyon szép lövéssel érte el első gólját az Anfield Roadon.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×