eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Szombaton térhetnek haza a kínai Vuhanban tartózkodó magyarok - Hírösszefoglaló

Nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította az új tüdőgyulladás járványt az Egészségügyi Világszervezet. Tavasszal folytatódik a 3-as metró felújítása.

Nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet az új koronavírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt. A kórokozó által igazolt halálesetek száma Kínában már 171-re nőtt, több mint 8.200-an fertőződtek meg, 20-nál több országból jelentették a kórokozót. A tervek szerint szombaton juttatják haza Kínából a koronavírus okozta járvány miatt hazatérni akaró magyar állampolgárokat - közölte a külügyi tárca tájékoztatásért felelős államtitkára. Menczer Tamás elmondta: a minisztérium 8 magyarral áll kapcsolatban, közülük heten akarnak hazajönni.

Magyarországon nincs koronavírusos beteg - erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a kabinet felkérte a szaktárcát és a tisztifőorvost, hogy készítsen akciótervet a helyzet kezelésére. Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy pénteken nyilvánosságra hozzák az átdolgozott Nemzeti alaptantervet. Kiemelte még, hogy az igazságügyi tárca felülvizsgálja a kártérítési jogszabályt, az Országgyűlés pedig a február közepén dönt az ügyben. A kormány felhatalmazta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akár ideiglenes fogva tartási helyeket is megnyisson.

Elrendelte a Hableánnyal ütköző szállodahajó mögött haladó Viking Idun hajó kapitányának bűnügyi felügyeletét a bíróság. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta: az ukrán férfit 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják, mert a gyanú szerint a tragédia idején nem tett meg mindent, hogy a vízbe esett emberek mentése mielőbb megkezdődjön.

Első fokon 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a 4 férfit, aki kedden hajnalban egy nagyobb csoport tagjaként illegálisan jutott be Magyarország területére Röszkénél. A vádlottakat 4 évre kiutasították az országból. A kormány úgy határozott, hogy az incidens után megerősíti a déli határ védelmét.

A felsőoktatási lemorzsolódás csökkentését célzó fejlesztések valósultak meg európai uniós támogatásból. Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár elmondta: a program célja, hogy a jelenlegi átlagosan 30 százalékos lemorzsolódási arányt legalább 10 százalékkal mérsékeljék.

Tavasztól lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomást a 3-as metró felújítása miatt. Ez a tervek szerint őszre véget ér. Az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson márciustól, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson pedig júliustól az őszi teljes lezárásig megállás nélkül haladnak át a szerelvények.

Végérvényesen elfogadta az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről rendelkező megállapodást a tagállamok kormányainak képviselőiből álló tanács. Az Egyesült Királyság január 31-én pénteken éjfélkor hagyja el az Európai Uniót.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×