Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
A zsűri tagjai értékelik az elkészült ételeket a Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjében a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában 2023. január 28-án. Tizenkét csapat jutott tovább a döntőbe és két tartalékot is megnevezett a zsűri.
Nyitókép: Illyés Tibor

Ezek Magyarország legjobb technikumai

Elkészült a technikumi rangsor Top 100-as listája - közölte az Innovatív Képzéstámogató Központ.

Azt írták, hogy a lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és az Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

A végeredményt az egyes mutatók normalizált skálán elért pontszáma adta - tették hozzá, azzal együtt, hogy az elméletileg elérhető maximális összesített pontszám száz lehet.

Megjegyezték, hogy a technikumi rangsorban szereplő intézmények átlagos teljesítménye 2024-ben összességében javult a 2023-as rangsorhoz képest: jobb lett a bejövő tanulók bemeneti kompetenciamérési átlaga a szakképzési kompetenciamérésben, javultak az érettségi eredmények, továbbá csökkent a bukások aránya.

A lista már elérhető az Innovatív Képzéstámogató Központ oldalán - áll a közleményben.

Az első öt iskola

  1. Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium - 92,16
  2. Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium - 91,80
  3. Energetikai Technikum és Kollégium - 90,90
  4. Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium - 90,87
  5. Vas Vármegyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum - 90,64
Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×