eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Ez az a nap! - Nagyszabású élelmiszergyűjtés is lesz Kárpátaljának

Több mint 40 ezer embert várnak a keresztény könnyűzenei eseményre.

Tartós élelemiszert gyűjtenek a Kárpátalján élőknek és a háború elől oda menekülőknek a szombati Ez az nap! keresztény könnyűzenei rendezvényen - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke elmondta: a rendezvénynek otthont adó Puskás Aréna négy bejáratánál a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat egy-egy sátra áll majd, ahol az érkezők leadhatják adományaikat.

Az államtitkár hozzátette: az adománygyűjtéssel Magyarország legnagyobb keresztény felekezetközi rendezvénye a béketeremtés mellett a szolidaritás üzenetét is közvetíti.

Soltész Miklós szólt arról: az öt hónapja kezdődött ukrajnai háború alatt a Karitatív Tanács tagszervezetei rengeteget tettek a menekültekért a Híd Kárpátaljáért program keretében.

Hozzátette: a háborús infláció és a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem csökkent az emberekben a szolidaritás és a segíteni akarás.

Győri Tamás, az Ez az a nap! projektvezetőjének tájékoztatása szerint a kora délutántól késő estig tartó rendezvényre több mint negyvenezer embert várnak. Szerte az országból hat különvonattal és több száz busszal érkeznek majd résztvevők.

Elmondta: az először 2000-ben megrendezett program célja, hogy keresztények felekezeti hovatartozástól függetlenül együtt legyenek és közösen vallják meg hitüket.

A zenei program fellépői között szerepel a többi között az első magyar keresztény együttes, a Hermons, Molnár Ferenc Caramel, Mező Misi és Pintér Béla. A nemzetközi fellépők közül megemlítette Michael W. Smith Grammy-díjas előadót és a Bethel Music együttest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×