eur:
414.7
usd:
398.58
bux:
79621.43
2024. december 23. hétfő Viktória

Gulyásleves és kürtős kalács Marbellán

Magyar gasztronómiai napok kezdődtek csütörtökön a dél-spanyolországi Marbellában, az ország ízvilágát bemutató kínálatban egyebek mellett mangalicasült, gulyásleves, villányi és tokaji borok, valamint kürtős kalács szerepel.

"A nívós konyhaművészetünket hívjuk segítségül ahhoz, hogy a magyar gasztronómia újjászületésekor a két közösség közelebb kerülhessen egymáshoz" - fogalmazott Győri Enikő madridi magyar nagykövet a megnyitón, hangsúlyozva, hogy a tengerparti üdülőváros Marbella Európa egyik legfontosabb idegenforgalmi központja, ezért választották a magyar gasztronómiai napok helyszínéül.

A szervezők abban bíznak, hogy a vasárnapig tartó rendezvény tovább növeli a magyar gasztronómia hírnevét, a kóstolók, bemutatók révén pedig egyre többen ismerik és szeretik meg ezeket a magyar termékeket.

A gasztronómiai napok további célja a kereskedelmi kapcsolatok bővítése. A neves Ambrosía Gourmet piacon vasárnapig tartó bemutatón részt vesz mások mellett a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete, a Gere Pincészet és a Grand Tokaj.

A rendezvényen a gasztronómia mellett a turizmus is helyet kap, a látogatók betekintést nyerhetnek Magyarország turisztikai kínálatába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.12.23. hétfő, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×