eur:
394.67
usd:
366.02
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Új élménypontokat avatnak a szentendrei skanzenben

Új élménypontokat avatnak a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban vasárnap, a helyszínek között szerepel csodacsűr, kisbolt, magyar népmeséket megjelenítő játszótér és gyerekgazdaság is - tájékoztatott Kustánné Hegyi Füstös Ilona múzeumpedagógus szombaton az M1 aktuális csatornán.

Elmondta: az idén 18. alkalommal megrendezendő Alkotónapon a közösségek számára hasznos alkotások bemutatása kerül középpontba, amelyekkel a családok együtt, játszva tanulhatnak.

Az új élménypontok a mesekert játszótér átadásával nyílnak meg: a szatócsboltok mintájára működő kisboltban a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a vásárlási szokásokkal és régi mértékegységekkel. A csodacsűrben a környezettudatos életmód kerül előtérbe, a gyerekgazdaságban pedig az állattartást és kiskerti növényültetést próbálhatják ki a látogatók - ismertette a múzeumpedagógus.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×