eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Kós Károly-múzeumot építene Sepsiszentgyörgy

Kós Károly építész, író, polihisztor emlékét ápoló múzeum létesítését tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat - írta szombaton a Háromszék napilap.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzati testület pénteken döntött arról, hogy pályázatot nyújt be a román kulturális minisztériumhoz a múzeum létrehozására.

A múzeumot a Kós Károly által tervezett sepsiszentgyörgyi Keresztes-házban rendeznék be, amelyet tavaly tavasszal vásárolt meg az önkormányzat.

A képviselők vita és ellenvélemény nélkül hagyták jóvá a múzeum létrehozására vonatkozó tervet. Ebben 70 ezer lejes (4,9 millió forint) összköltségével számolnak, melyből 56 ezer lejt (3,9 millió forint) a minisztériumtól igényelnek, a többit a város állja.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a Háromszéknek azt mondta, van esély arra, hogy elnyerje a város a minisztériumi támogatást.

A Kós Károly által tervezett sepsiszentgyörgyi épületnek mintegy háromszáz négyzetméteres hasznos felülete és udvara is van.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×