eur:
394.47
usd:
353.48
bux:
72768.53
2024. szeptember 18. szerda Diána
Az örmény kormány sajtószolgálatának felvételén Nikol Pasinján örmény miniszterelnök kormányülést vezet Jerevánban 2023. szeptember 22-én. Azerbajdzsán szeptember 19-én „terrorelhárító” műveletet indított a főként örmények lakta, Azerbajdzsán részét képező szakadár dél-kaukázusi Hegyi-Karabahban. Pasinján kijelentette, hogy etnikai tisztogatásról van szó, és az örmény hadsereg nem vesz részt a harcokban. Szeptember 20-án tűzszüneti megállapodás jött létre a bakui kormány és az örmény szakadárok közt, majd a felek tárgyalóasztalhoz ültek. Azerbajdzsán 21-én békemegállapodásról szóló tervezetet adott át Örményországnak. A területi vita okán Baku előzőleg 2023. januárban indított hadműveletet Hegyi-Karabahban.
Nyitókép: MTI/EPA/Örmény kormány sajtószolgálata

Sikertelen puccs Örményországban

Hatalomátvételi kísérletet hiúsítottak meg.

Örményország nemzetbiztonsági szolgálata fegyveres hatalomátvételi kísérletet hiúsított meg, amelyet több örmény állampolgár és hegyi-karabahi születésű személy készített elő - közölte szerdán az örmény Nyomozó Bizottság.

A tájékoztatás szerint a csoport "tudatosan kidolgozta a tervezett hatalomátvétel feltételeit, mely célból erőszakot és erőszakkal való fenyegetést alkalmazott volna".

A Nyomozó Bizottság szerint a csoport tagjai az oroszországi Rosztov-no-Donuban, egy bizonyos Arbat bázison kaptak kiképzést.

"Megállapítást nyert, hogy a kiképzés célja az Örmény Köztársaságba való visszatérés és a jelenlegi kormány megdöntése volt" - közölte a testület.

Hét személy ellen indult büntetőeljárás a puccskísérlet ügyében, közülük hármat őrizetbe vettek, négyet köröznek - írta az örmény Nyomozó Bizottság.

A címlapképen Nikol Pasinján miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.24. kedd, 18:00
Fürjes Balázs
a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×