eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Nyitókép: Pixabay

Sokba kerülhet a BMW-nek ez a fékhiba

Másfélmillió kocsit hívnak vissza.

A BMW bejelentette, hogy a fékrendszer esetleges hibája miatt 1,5 millió autóját hívja vissza. A hiba miatt a fékrásegítés váratlanul megszűnhet, és az ABS, valamint az ESP is kieshet, ami meglepheti a vezetőt. Bár az autó meg tud állni, a sofőrt váratlanul érheti, hogy nagyobb erő szükséges a fékezéshez, és nem számíthat a blokkolásgátlóra, illetve a kipörgésgátlóra – írja az Automobilwoche cikke alapján a HVG.

A Continental, a BMW IBS (integrált fékrendszer) gyártója szerint a problémát egy hibás elektronikus alkatrész okozta a rendszerben. A két vállalat azonban hangsúlyozta, hogy az ezzel a fékrendszerrel felszerelt járművek továbbra is tökéletesen biztonságosak.

A visszahívásban jónéhány modell 2022-2024 közötti szériája érintett. Az 2 Active Tourer, X1, X2, XM, bizonyos X5 és X6, 5-ös, a 7-es sorozat, valamint a BMW Alpina XB7. Emellett a Mini Cooper SE, Mini Countrymant és néhány Rolls-Royce-ot kell soron kívül szervizbe vinni. A BMW szervizoldalán lehet ellenőrizni a jármű érintettségét az alvázszámával.

A közleményben a német autógyártó azt jósolja, hogy nyeresége most meredeken csökkenni fog, és a tavalyi év azonos időszakában elért 17,1 milliárd euró alá szorul. A profitfigyelmeztetés jól jelzi, hogy a BMW-t mekkora kár érte a fékprobléma miatt, mivel hasonló problémák miatt az év elején más járműveket is visszahívtak. A hír 9,6 százalékos esést eredményezett a BMW részvényeiben, ami 2020 márciusa óta a legnagyobb napközbeni esés volt.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×