eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Nyitókép: Pixabay

Ukrán katasztrófavédelem: orosz rakétaroncs zuhant egy Kijev melletti házra, halottak

Egy férfi és négyéves kisfia életét vesztette, mert egy lelőtt orosz rakéta roncsai rázuhantak családi házukra Kijev megyében, Bovari közelében - közölte vasárnap az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A férfi és a kisgyerek holttestét a ház romjai alól hozták ki a mentést végzők. Az éjjeli orosz támadásban még hárman megsebesültek - tette hozzá a katasztrófavédelem.

A Kijev megyei kormányzói hivatal közölte, hogy vasárnapra virradóra az orosz erők újabb rakéta- és dróncsapást intéztek az ukrán főváros és környéke ellen. Kijev fölött a légvédelem mintegy tíz drónt lőtt le. A fővárosban nem sebesült meg senki és károk sem keletkeztek.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsoka a Telegramon arról számolt be, hogy Oroszország az éjjel négy észak-koreai gyártású KN-23 ballisztikus rakétával és 57 Sahid drónnal támadta meg Ukrajnát. Utóbbiakra - mint írta - a légvédelmi erők délig vadásztak és szinte mindegyiket lelőtték.

A déli Mikolajiv megye kormányzói hivatala vasárnap a Telegramon arról tájékoztatott, hogy előző nap az orosz hadsereg Ocsakiv települést ágyúzta, aminek következtében négy helybeli sebesült meg.

Roman Mrocsko, Herszon város katonai közigazgatásának vezetője közölte, hogy az éjjel az orosz erők a régió megszállt részéből intéztek támadást a megyeszékhely egyik tömegközlekedési vállalata ellen, trolibuszokban és épületekben keletkeztek károk, de senki sem sebesült meg.

Vasárnap reggel az orosz erők a donyecki régióban Kramatorszk városát ágyúzták, a megyei ügyészség közlése szerint öten sebesültek meg.

Oleh Szinyehubov, a szomszédos Harkiv megye kormányzója arról adott hírt a Telegramon, hogy az orosz erők az éjjel rakétacsapást mértek Zolocsiv településre, kigyulladt a helyi gyermek-és ifjúsági művészeti központ, de személyi sérülés nem történt.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége megközelítette az 591 ezret. Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz helikoptert, hat harckocsit, 58 tüzérségi rendszert és 27 drónt.

Címlapról ajánljuk
Martinek János a csúcson búcsúzik

Martinek János a csúcson búcsúzik

Versenyzőként 1988-ban két aranyérmet nyert, most pedig szövetségi kapitányként élte át Gulyás Michelle olimpiai bajnoki címét Martinek János. A női döntő után elmondta, ennél nem lehetett volna tökéletesebb a nap, egyúttal bejelentette, hogy szerződése lejártával leköszön.

Közeleg a tanévkezdés: főzőcskézéssel, olvasással is felkészíthető a gyerek

Augusztus második felében már érdemes az iskolára hangolódni a gyerekekkel - mondta az InfoRádióban az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának címzetes egyetemi tanára. N. Kollár Katalin szerint a leendő elsősöknek tanácsos minél többet mesélni az iskoláról, hogy tudják, mi vár rájuk, a nagyobbak pedig olvassanak, és játékosan a matematikával is foglalkozhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
El-Erian: A részvénypiaci zűrzavar és a Fed hiányossága

El-Erian: A részvénypiaci zűrzavar és a Fed hiányossága

Tekintsük át, mi történt két jegybankkal kapcsolatban a múlt héten. Mindkét központi bank nagy múltra tekint vissza, a saját országán messze túlmutató befolyással rendelkezik, és mindkettő kénytelen volt kényes döntéseket hozni, amelyek célja az infláció további csökkentése oly módon, hogy közben ne okozzanak túl nagy károkat a növekedés és a munkaerőpiac szempontjából. Végül az történt, hogy a két intézmény 24 órán belül két nagyon eltérő megközelítésre jutott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×