eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Az orosz védelmi minisztérium 2024. április 4-én közreadott videofelvételéről készített képen orosz tüzérek Grad rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki terület Oroszországhoz csatolt részén.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Elérték az ukránok a céljukat Kurszknál, lépniük kellett az oroszoknak

Oroszország további harckocsikat, tüzérségi és rakétarendszereket vezényelt az ország déli részén fekvő Kurszki területre, ahol negyedik napja folynak a harcok az orosz területre való betörést végrehajtó ukrán csapatokkal.

Az orosz védelmi minisztérium pénteki közleménye szerint az elmúlt huszonnégy órában orosz katonák, légicsapások és tüzérségi tűz bevetésével "elnyomták az ellenséges egységeknek Oroszország területére történő mélyebb behatolására irányuló kísérleteket".

Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna összesen 945 katonát és 102 páncélozott járművet veszített a kurszki harcokban. A tárca az orosz veszteségekre nem tért ki.

A tárca az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint bejelentette, hogy

Oroszország erősítésként Grad rakéta-sorozatvető rendszerekkel, tüzérségi egységekkel és harckocsikkal felszerelt hadoszlopokat vonultat fel a Kurszki területen.

A minisztérium megerősítette, hogy az ukrán csapatok elérték a határtól mintegy tíz kilométerre fekvő Szudzsa városát, hozzátéve, hogy támadást intéztek az ukrán alakulatok ellen az 5500 lakosú város nyugati külterületén.

Szudzsában található az a gázszállító tranzit csomópont, amelyen át még mindig érkezik orosz földgáz Ukrajnán keresztül európai országokba.

A Kurszki terület megbízott kormányzója, Alekszej Szmirnov több biztonsági figyelmeztetést intézett a lakossághoz, felszólítva őket, hogy vonuljanak menedékbe az esetleges rakétatámadások elől. A hatóságok szövetségi állami szükséghelyzetet hirdettek ki a térségben.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz erők péntekre virradó éjszaka összesen 75 ukrán drónt lőttek le legkevesebb hét oroszországi terület felett, és a Krím félsziget felé tartó hét ukrán tengeri drónt semmisítettek meg.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×