eur:
392.12
usd:
360.04
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Unsplash

Lövöldözés tört ki egy mecsetnél Omán fővárosában, többen meghaltak

Hat ember, köztük egy rendőr is meghalt, és 28, különböző állampolgárságú személy megsebesült, amikor lövöldözés tört ki Maszkat egy külvárosi síita mecseténél.

A hírt a helyi hatóságok közölték, és hozzátették, hogy a rendőröknek három fegyveres támadót sikerült lelőniük a Maszkat keleti, tengerparti külvárosában található mecsetnél, melynek környékét lezárták és megkezdték annak kivizsgálását, pontosan miért és hogyan zajlott le a lövöldözés - írja az MTI.

Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök az X-en megerősítette a pakisztáni külügyminisztérium korábbi közleményét, mely szerint a halálos áldozatok közül négyen pakisztániak voltak, akik a síita iszlám ünnep, az asúra alkalmából igyekeztek a mecsetbe.

Az Egyesült Államok helyi nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgároknak, hogy kerüljék el a térséget és a keddi napra valamennyi, még a vízumügyintézéssel kapcsolatos ügyfélfogadási időpontjait is lemondta.

A Perzsa-öböl mentén fekvő Ománi Szultánságban azért ritkák az ilyen súlyos fegyveres incidensek, mert a muszlim világ egyetlen olyan országa, amelyben az ibadita vallási közösség van többségben. Az ibadita irányzat a toleranciát és a felebaráti szeretetet hirdetve általában az iszlám világ egysége érdekében próbál fellépni, és közvetítő szerepet tölt be a két nagy meghatározó irányzat között.

Címlapról ajánljuk

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×