eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j), Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke (k) és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) párt elnöke kezet fog, miután aláírták a Patrióta kiáltvány az európai jövőért című közös nyilatkozatot Bécsben 2024. június 30-án. Az eseményen Orbán Viktor kijelentette, hogy új korszak kezdődik ezen a napon Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be Herbert Kickllel és Andrej Babissal.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egyre többen az Orbán Viktor fémjelezte Patrióták körében

Portugál, olasz, belgiumi és dán érdeklődés is napirenden van már.

Orbán Viktor, Herbert Hickl és Andrej Babis Patrióták Európáért elnevezésű pártszövetsége tovább bővül a Magyar Nemzet cikke szerint.

A jobboldali európai pártszövetségbe az európai pártok sorra jelentik be csatlakozási szándékukat.

A Hír TV értesülései szerint elsőként a portugál Chega érkezik, majd a Dán Néppárt, a belga Flamand Érdek, illetve az Észt Konzervatív Néppárt is kifejezte érdeklődését.

A cikk szerint nem kizárt, hogy akár napokon belül a Geert Wilders vezette holland Szabadságpárt és a Matteo Salvini vezette Liga is felkerül a listára, Salvini a Hír TV-nek nyilatkozott is: "dolgozunk rajta". A Liga évek óta dolgozik azon is, hogy egy Ursula von der Leyen nélküli európai jobboldalt építsen.

Egy európai parlamenti frakció megalakításához 7 országból 23 képviselőre van szükség, a határidő pedig közeleg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×