eur:
396.94
usd:
369.77
bux:
0
2024. június 14. péntek Vazul
GAZA CITY, GAZA - MAY 19: Palestinians gather at the Gaza Valley near a beach to receive humanitarian supply aid from the temporary port established by the USA in Gaza Strip on May 19, 2024. (Photo by Ashraf Amra/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Ashraf Amra/Anadolu/Getty Images

Kiderült, mennyire használható az amerikai hadsereg gázai újítása

Eddig több mint 569 tonna segélyszállítmány érkezett a Gázai övezetbe az amerikai hadsereg által kiépített móló segítségével a tengeren át - közölte az Egyesült Államok hadseregének közel-keleti műveleteiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM)

A CENTCOM hozzátette: egyenlőre még nem sikerült eljuttatni az összes segélyszállítmányt a kijelölt raktárakba.

Bár pénteken elindultak a segélyszállítmányok az újonnan létesített amerikai mólóról a Gázai övezet raktáraiba, Izrael továbbra is erős nemzetközi nyomás alatt áll az ostromlott övezetbe beengedett segélyszállítmányok növelése terén.

Az ENSZ közlése szerint pénteken tíz teherautónyi segélyszállítmány érkezett meg a szervezet Világélelmezési Programjának (World Food Programme) Deir al-Balah-i raktárába, viszont a szombaton elindított járművek közül csak öt jutott el a raktárhoz, a többi tizenegyet a palesztinok szállítás közben "kiürítették" egy olyan területen, ahol nehéz humanitárius segélyhez jutni.

Vasárnap, illetve hétfőn nem érkezett segély az átmeneti mólóról - tették hozzá.

(A nyitóképen: palesztinok gyülekeznek egy strand közelében, hogy kaphassanak az USA által épített ideiglenes mólón át érkező segélyből 2024 május 19-én.)

Címlapról ajánljuk
Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb nyári mese

Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb "nyári mese"

Kis túlzással több szó esik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságról, mint a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról. Mindez nem az előkészületeknek róható fel, hanem sokkal inkább az országos hangulatnak, amely az európai futball legnagyobb szabású rendezvényét kíséri. Nem a szurkolók változtak meg, hanem Németország, Európa és a világ.

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 14. 06:26
×
×
×
×