eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Gyorshajtás. Forrás: Getty Images
Nyitókép: Michael Dunning/Getty Images

Megvan az első gyorshajtó, akinek elkobozták a kocsiját Ausztriában

Egy 28 éves sofőrre csapott le a trafipax.

Az esti csapatás jól sikerült, 114 km/órával kapta le a traffipax, amivel az extrém gyorshajtás kategóriájába sorolták és a nemrég bevezett törvény értelmében nem csak a jogosítványát, hanem az autóját is bukja − írja a totalcar.hu.

A sietsége pedig bevált, ugyanis ő lett ezzel az első, akinek ideiglenesen elkobozzák járművét extrém gyorshajtás miatt - írta a der Standard. A lap információi szerint az érintett autó egy Volkswagen Scirocco.

Március eleje óta él egy olyan törvény Ausztriában, hogy aki 60 km/h-val túllépi a megengedett sebességet lakóterületen belül, vagy 70-nel lakóterületen kívül, annak a hatóság átmenetileg lefoglalhatja a gyorshajtó járművét. 14 nap után az érintett autót visszaadják gazdájának, viszont ha még egyszer rajtakapják extrém gyorshajtáson, akkor már végleg elkobozzák tőle a járművet, amit a hatóság elárverez.

Viszont ha a gyorshajtás során lakott területen belül 80-nal, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val lépik túl a megengedett sebességet, akkor a hatóság az első alkalom után végleg elveheti a járművet.

A 28 éves gyorshajtó esetében a rendőrség közölte, hogy a sofőr „súlyosan veszélyeztette a közlekedés biztonságát” hirtelen sávváltásaival, vezetési stílusával.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×