eur:
395.12
usd:
368.97
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Hens, hens in the farm, hens in the henhouse, rooster, cook
Nyitókép: wikoski/Getty Images

Több mint 130 tonna baromfihúst loptak el Kubában, és az utcán árulták

Ráadásul az ország jelenleg súlyos élelmiszer-ellátási gondokkal küzd; 33 ember ellen emeltek vádat.

Több mint 1600 dobozt loptak el egy állami tulajdonú raktárból Kubában, Havannában, a dobozokban összesen 133 tonna csirkehús volt - írja az Origo.

A tolvajok a kivételesen nagy zsákmányt az utcán árulták, a bevételből elektronikai eszközöket, például laptopokat, hűtőket, televíziókat vettek maguknak.

A kubai hatóságok nem közöltek a sajtóval minden részletet, de annyit elárultak, hogy a tettesek éjjel, valamikor éjfél és hajnali 2 között rámolták ki az élelmiszerraktárat. A húst teherautókkal szállították el, amik látszottak a biztonsági felvételeken.

A 133 tonna baromfi érzékeny veszteség a kubai gazdaságnak, a mennyiség az állami élelmiszerelosztó vállalat, a COPMAR tájékoztatása szerint a jelenlegi, központilag meghatározott árak alapján egy tartomány nagyjából egy hónapra elegendő, szintén központilag meghatározott szükségletét takarja.

Kubában jelenleg az élelmiszerhiány miatt szigorú jegyrendszer van érvényben.

A vádlottak között az állami vállalat magas beosztású dolgozói, valamint informatikusok, biztonsági őrök is vannak, és olyanok is, akik nem a vállalat dolgozói. Bűnösségük esetén akár 20 év börtönre is ítélhetik őket - írja a lap.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×