eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU Prahova) által köreadott kép egy kigyulladt panzióról a dél-romániai Tohani településen 2023. december 26-án. A ISU közlése szerint a panzió 22 vendége közül egy felnőtt és egy gyerek bennégett, hat vendéget még keresnek a hatóságok. A panzióban 22-en tartózkodtak, közülük nyolcat nyilvánítottak eltűntnek.
Nyitókép: MTI/AP/Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Újabb összeégett holttesteket találtak a román horrorpanzióban

A romániai panziótűz további, hetedik halálos áldozatát találták meg a tűzoltók szerdán reggel a Prahova megye Tohani településen, egy eltűntet továbbra is keresnek - közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A tragédia után több mint 24 órával megtalált hetedik halálos áldozat egy gyermek - írták. Ezt megelőzően kedd este is kiemelték egy személy holttestét a romok közül, de nem tudták megállapítani, hogy gyereké vagy felnőtté.

Az áldozatok felismerhetetlenségig összeégett tetemeit DNS-minták alapján fogják azonosítani.

Egy személyt továbbra is eltűntként tartanak nyilván, a tűzoltók folytatják a keresését.

A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közlése szerint a vidéki panziónak nem volt tűzvédelmi engedélye. Virgiliu Nanu megyei prefektus kedden azt nyilatkozta, hogy építkezési engedélye sem volt, a tulajdonos - a 2000-es évek elején a bukaresti alvilág ismert figurája - 2020-ban szerezte be a telekkönyvezéshez szükséges hatósági jóváhagyást. A kormánymegbízott elrendelte, hogy a következő időszakban ellenőrizzék a megye valamennyi panzióját, hogy rendelkeznek-e a szükséges engedélyekkel.

A román belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya a tohani-i panziónál eddig végzett hatósági ellenőrzések minden iratát bekérette. Az ISU közlése szerint a szálláshelyet legutóbb 2019-ben vizsgálták a szakemberek, amikor több rendellenességet találtak.

A vendégekkel teli panzió kedden hajnalban gyulladt ki, az épületben 26-an tartózkodtak, előző este egy összejövetelen vettek részt. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégeket - öt felnőttet és három gyereket - eltűntnek nyilvánították, egy személyt még keresnek.

A tűzeset ügyében ügyészségi vizsgálat indult gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás miatt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×