eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A legfőbb iráni vezető hivatala által közreadott képen Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah (k) üdvözli a jelenlévőket egy ceremónián Teheránban 2023. december 23-án. Az ajatollah meggyőződését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a palesztinok győzni fognak az izraeli-palesztin konfliktusban.
Nyitókép: MTI/EPA/A legfőbb iráni vezető hivatala

Irán azonnali tűzszünetet sürget a Gázai övezetben

Irán ismételten azonnali tűzszünetre szólított fel a Gázai övezetben a szombaton Teheránban Palesztináról tartott nemzetközi konferencián.

"A nemzetközi közösségnek szavatolnia kell a háború és a népirtás azonnali leállítását Gázában" - hangsúlyozta Nasszer Kanaáni külügyi szóvivő. Szavai szerint a túlnyomórészt muszlim országok képviselőinek részvételével zajló egynapos konferencia célja, hogy a nemzetközi figyelmet a palesztinok szenvedéseire irányítsa, valamint Izraelt és az Egyesült Államokat arra késztesse, hogy gondolják át a konfliktussal kapcsolatos stratégiájukat.

Irán a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni október 7-i támadása óta többször is támogatásáról biztosította a Hamászt, de hevesen tagadta közvetlen részvételét a konfliktusban.

Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője szombaton azzal vádolta az Egyesült Államokat és a Nyugatot, hogy támogatja a gázai konfliktusban elkövetett "izraeli háborús bűnöket és a palesztinokkal szembeni népirtást". "Ez azt mutatja, hogy az Egyesült Államok és a Nyugat emberi jogi követelései hazugok" - jelentette ki az IRIB állami műsorszolgáltatónak.

Szombaton telefon megbeszélést folytatott Ebrahim Raiszi iráni és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a Gázai övezetben történt legutóbbi eseményekről és a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok rendezéséről. Az iráni állami televízió szerint Raiszi közölte: Irán kész minden tőle telhetőt megtenni a palesztinokkal szembeni "népirtás" megállításért és segélyeket küldeni a palesztinoknak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×