eur:
394.85
usd:
367.77
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Halálra ítélt drogkereskedők könnyebbülhettek megl

A malajziai legfelsőbb bíróság 30 évi letöltendő börtönbüntetésre enyhítette 11 olyan halálra, illetve életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt rab büntetését, akit korábban kábítószer-kereskedelemben találtak bűnösnek - közölte a Bernama malajziai állami hírügynökség.

Az enyhítést nemrég bevezetett igazságügyi reformok tették lehetővé - tette hozzá a Bernama. A szóban forgó elítéltek közül kettő thaiföldi állampolgár.

Az ország törvényhozása áprilisban döntött a 11 meghatározott bűncselekményre - ideértve a kábítószer-kereskedelmet és a gyilkosságot is - vonatkozó kötelező halálbüntetés megszüntetéséről. Az áprilisi törvénymódosítás értelmében az életfogytiglani börtönbüntetéseket 30 és 40 év közötti, letöltendő szabadságvesztésre lehet változtatni az elítéltek kérelmére, és többé nem szabható ki ilyen.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×