eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Twitter/Visegrád 24

Robbanás történt a román tengerparton

A katasztrófavédelem szerint egy tengeri akna okozhatta a detonációt, személyi sérülés nem történt, de találtak egy másikat is.

Hétfőn reggel 9 óra 44 perc körül Costinești-en robbanás történt. Az eset a Fekete-tengeren, a Forum Hotel előtti mólónál történt – írja a maszol.ro.

A Konstanca Megyei Katasztrófaelhárítás a hotel előtti mólóhoz küldte a mentőalakulatait, oda, ahol a robbanás történt. Valószínűnek tartják, hogy tengeri akna robbant. A mólóra a hullámtörőkből kitört kövek pattantak.

Costinești a román tengerpart egyik legforgalmasabb üdülőhelye. Nyáron turisták tízezrei töltik itt a szabadságukat.

„Ma reggel 9 óra körül érkezett a segélyhívás, hogy avatkozzunk be Costinești üdülőhelyen, ahol robbanás történt a mólón. A Konstanca megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség több erőforrását is a helyszínre vezényelték. A tuzlai állomásról tűzoltóautó, elsősegélynyújtó személyzet, mentőcsónak és tűzszerész csapat is van a helyszínen. A helyszínre érkezve a kollégák körbejárták és bebiztosították a területet, és megállapították, hogy a töltésen történt a robbanás. Szerencsére nem voltak sérültek” – mondta Ana-Maria Stoica, a katasztrófavédelem szóvivője.

A Digi24 értesülései szerint senki sem sérült meg a robbanás következtében, de a hatóságok készenlétben állnak, mivel egy másik aknát is észleltek a közelben.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a haditengerészeti erők ellenőrzik ezt az információt, és mindent megtesznek, hogy a másik tengeri aknát semlegesítsék, mielőtt az is felrobban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×