eur:
393.65
usd:
363.2
bux:
71302.37
2024. július 8. hétfő Ellák
Brienz, 2017. október 17.Kőszáli kecske a 2319 méter magas Schongütsch-hegy ormán, a svájci Brienz fölött 2017. október 16-án. (MTI/EPA/Anthony Anex)
Nyitókép: MTI/EPA/Anthony Anex

Svájc "felülvizsgálja semleges katonai álláspontját"

Csatlakozna az amerikai Nemzeti Gárda biztonsági partnerségi programjához Svédország, Finnország és Svájc - közölte csütörtökön Washingtonban a Nemzeti gárda parancsnoka.

Dan Hokanson tábornok a National Press Clubban tartott tájékoztatóján kijelentette, hogy már a közeljövőben mélyülnek és bővülnek a Nemzeti Gárda biztonsági együttműködései Európa-szerte. Hozzátette, hogy friss NATO-tag Finnország és Svédország már tárgyalásokat folytat az amerikai katonai szervezet biztonsági partnerségéhez való csatlakozásról, miközben Svájc vizsgálja annak lehetőségét, hogy csatlakozzon a programhoz.

A katonai vezető úgy vélte, hogy a három ország érdeklődése az amerikai katonai együttműködési lehetőség iránt aláhúzza azt, hogy Oroszország háborúja miként vezet oda, hogy korábban katonailag el nem kötelezett államok felülvizsgálják a pozíciójukat.

A Nemzeti Gárda Állami Partnerségi Programja kevesebbet említett, de kulcsfontosságú eszköze az amerikai fegyveres erők számára, hogy külföldi haderőkkel kapcsolatokat építsenek ki, amelynek révén közös gyakorlatokat, képzéseket és oktatás csereprogramokat tartanak.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×