eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Matteo Zuppi bíboros, bolognai érsek, az olasz püspöki kar elnöke misét celebrál a vatikáni Szent Péter-bazilikában az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) 77. közgyűlése résztvevői előtt 2023. május 25-én. Ferenc pápa május 20-án megbízta Matteo Zuppi bíborost, hogy vezesse azt a békemissziót, amellyel a katolikus egyházfő megpróbálná elősegíteni az ukrajnai konfliktus lezárását.
Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia

A pápa kérését meghallgatta a Fehér Ház

Joe Biden amerikai elnök kedden fogadta a Vatikán küldöttjét, hogy megvitassák az ukrajnai orosz invázió és az ukrán gyermekek deportálásának kérdését - közölte a Fehér Ház.

Az elnök és Matteo Zuppi olasz bíboros, Ferenc pápa ukrajnai békéért felelős megbízottja "megvitatta a pápaság erőfeszítéseit, hogy humanitárius segítséget nyújtson az Ukrajnában folytatódó agresszió okozta széles körű szenvedésre válaszul, valamint a Vatikán elkötelezettségét az erőszakkal deportált ukrán gyermekek visszatérése mellett" - írták a dokumentumban.

A bíborost Ferenc pápa kérésére fogadták a Fehér Házban - tették hozzá.

Küldetése részeként Zuppi bíboros június elején Kijevbe utazott, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel. Ezt követően június végén Moszkvába utazott. Az orosz fővárosban találkozott Maria Lvova-Belova orosz gyermekjogi biztossal, aki a Nemzetközi Büntetőbíróság által ukrán kiskorúak "illegális deportálása" miatt kiadott elfogatóparancs hatálya alatt áll, valamint Kirill pátriárkával.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×