eur:
392.29
usd:
362.21
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Kiesett és a vízbe zuhant egy óceánjáró 10. szintjéről egy nő - videó

A Royal Caribbean társaság Mariner of the Seas nevet viselő hajója Dominika közelében közlekedett, amikor egy utasa vízbe esett.

Az eset vasárnap kora este történt. A hajó mentőcsónakjának sikerült megtalálnia a pórul járt nőt és visszaszálították a hajóra - közölte a parti őrség a Sky News cikke szerint.

"A hajó és a legénység azonnal jelentette az esetet a helyi hatóságoknak és megkezdték a vendég keresését. Szerencsére a vendéget sikeresen megtalálták és a fedélzetre hozták" - közölte Royal Caribbean.

Az utasok a legrosszabbra számítottak, amikor azt látták, hogy mentőcsónakok indulnak el a hajóról.

"Miután megláttuk a mentőcsónakokat, a mentőmellényeket és a füstöt, azt gondoltam, hogy valaki meghalt" - emlékezett vissza Daniel Kuhn, aki családjával szállt hajóra.

Később a kapitány tájékoztatta őt és utastársait, hogy valaki vízbe esett. Visszaemlékezése szerint az utasok a kabinjaik erkélyeiről figyelték az eseményeket, és igyekeztek segíteni a nőt kereső csapatnak.

Amikor visszahozták a mentőcsapatok, ujjongva fogadták őket.

Nem ez volt az egyetlen, Royal Caribbean-hajót érintő incidens az elmúlt napokban: egy 53 éves férfit kellett kimenteni a Voyager of the Seas hajóról, Louisiana partjaitól mintegy 200 kilométerre, miután a "súlyos vérveszteséget" szenvedett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×