eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A 2021. január 26-án közreadott képen az orosz hadsereg RS-24 Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétáit szállítják a náci Németország felett aratott győzelem 75. évfordulója alkalmából tartott katonai díszszemlén a moszkvai Vörös térre 2020.  június 24-én. Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök 2021. január 26-án kifejezte országa készségét a február 5-én lejáró hadászati nukleáris támadóeszközök csökkentéséről megkötött Új START- (START-3 ) szerződés meghosszabbítására.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Brutális méretű szerződéses hadsereg felállítását sürgette egy orosz képviselő

Leonyid Szluckij, az orosz Liberális Demokrata Párt vezetője szerint így nem kellenének zsoldosok az ország biztonságának garantálásához.

Szluckij az ukrajnai orosz "különleges hadművelet" kezdetén részt vett az Ukrajnával folytatott tárgyalásokon. Most közölte, hogy Oroszországnak a jelenlegi sorkatonaságon felül legalább hétmillió katonai és polgári alkalmazottból álló szerződéses hadseregre van szüksége.

"Az országnak nincs szüksége katonai magáncégekre és hasonlókra" - hangsúlyozta Szluckij a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson. Hozzátette: "Vannak problémák a reguláris hadseregben, de a katonai magáncégek azokat nem tudják megoldani".

Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelete alapján az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát év elején 137 ezer fővel növelték.

Az elnök a hadsereg összlétszámát 2 039 758-ban határozta meg, ebből 1 150 628 a katona.

Szergej Sojgu védelmi miniszter januárban bejelentette, hogy az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát 2023-2026 között másfél millió főre növelik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×