eur:
394.13
usd:
363.48
bux:
71019.7
2024. július 8. hétfő Ellák
MTI/EPA/Martin Divisek
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Célba vették a Barátságot az oroszok szerint

Drónok támadtak egy szivattyúállomást.

Orosz légvédelmi egységek meghiúsítottak egy ukrán dróntámadást egy szivattyúállomás ellen a Barátság olajvezeték mentén az Ukrajnával határos Brjanszki területen - közölte a régió kormányzója. Alekszandr Bogomaz - a RIA Novosztyi beszámolója szerint - a Telegramon azt írta, hogy az orosz légvédelem három ukrán katonai drónt semmisített meg.

A dróntámadások Oroszországon belül az utóbbi időben egyre gyakoribbak, és gyakran energetikai létesítményeket vesznek célba, írja a Reuters. Bár Oroszország Ukrajnát vádolja ezekkel a támadásokkal, Kijev nyilvánosan nem vállalta magára.

A szovjet korszakban épült Barátság kőolajvezeték déli ága Ukrajnán halad keresztül, és a folyamatos konfliktus ellenére továbbra is szállít nyersolajat Magyarországra, Szlovákiába és Csehországba.

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×