eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Földön fekvő férfi a nyugdíjreform ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása közben Párizsban 2023. március 28-án. Emmanuel Macron francia elnök széles körű felháborodást váltott ki azzal, hogy parlamenti szavazás nélkül készül hatályba léptetni a nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelését előirányzó törvényt.
Nyitókép: Földön fekvő férfi a nyugdíjreform ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása közben Párizsban 2023. március 28-án. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A francia elnök távoli rokonának sem életbiztosítás lenni most

Felesége másodfokú unokaöccsét megtalálták a nyugdíjreform ellen tüntetők.

Támadás érte a francia elnök feleségének egyik rokonát hétfőn este a nyugdíjreform elleni tüntetések egyikén.

Brigitte Macron másodunokaöccse, akit egy úgynevezett csörömpölős tüntetés résztvevői ismertek fel és támadtak meg Amiens-ben, a fején, karján és lábán sérült meg, és kórházba kellett szállítani megfigyelésre.

Emmanuel Macron francia elnök éppen hétfőn este adott a TF1 kereskedelmi televíziónak interjút, amelyben a vitatott reformjáról is szót ejtett, mondván, hogy a tüntetések ellenére az "ország halad előre".

Ennek ellenére még mindig számosan tiltakoznak a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelése ellen a jelenlegi 62-ről 64 évre.

A megtámadott 30 éves férfi, Jean-Baptiste Trogneux az ismert csokoládégyártó Trogneux-dinasztiából származik, ahogy Brigitte Macron is, és az észak-franciaországi Amiens városában vezeti a Trogneux-csokoládé egyik márkaboltját. A csokoládégyáros elleni támadással összefüggésben a rendőrség nyolc embert állított elő, akik kedd reggel még mindig hatósági őrizetben voltak.

A megtámadott férfi apja, Jean-Alexandre Trogneux a France Bleu Picardie regionális rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy fiát megverték. Mint mondta, mióta Macront megválasztották elnöknek, az emberek tévesen azt hiszik, hogy a Trogneux-cég az övé.

"Nincs semmiféle pénzügyi kapcsolat a csokoládégyár és az elnöki pár között, ennek ellenére újra és újra pusztító gyűlölettel vagyunk kénytelenek szembesülni, több üzletünket is feldúlták már" - panaszolta Trogneux. "

"Senkinek sincs joga arra, hogy másokat megtámadjon annak ürügyén, hogy egy politikus családjának tagja" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×