eur:
393.5
usd:
362.96
bux:
71169.66
2024. július 8. hétfő Ellák
Mosonmagyaróvár, 2022. november 10. Nagy befogadó képességű vasúti tartálykocsik sorát vontatja Hegyeshalom felé az Osztrák Szövetségi Vasúttársaság (ÖBB) egyik villanymozdonya a város vasútállomása utáni pályaszakaszon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Több bért akarnak az inflációnál, sztrájkolnak az osztrák vasutasok

A vasúti dolgozók egynapos figyelmeztető sztrájkja miatt leállt a közlekedés hétfőn a teljes osztrák vasúti hálózaton. A munkabeszüntetés Ausztria valamennyi nemzetközi vasúti összeköttetését is érinti.

A vasutasok béremelési követelésük alátámasztására tartanak figyelmeztető sztrájkot.

Ausztriában 11 százalékra emelkedett az infláció, a vasúti szakszervezetek 12 százalékos béremelést követelnek, míg a munkaadók képviselői 8,4 százalékra tettek javaslatot a vasárnap tartott egyeztetéseken. Megegyezés hiányában tárgyalásokat új időpont nélkül felfüggesztették.

Az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB naponta mintegy 8 ezer személy- és tehervonatot közlekedtet Ausztriában belföldön. A vasúti személyforgalom naponta mintegy egymillió utast szállít.

A Deutsche Bahn, a német vasúttársaság bejelentette, hogy keddig szünetelnek az Ausztriába tartó és onnan érkező járatai.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megvannak az új Patrióták Európáért frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×