eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A computer popup box screen warning of a system being hacked, compromised software enviroment. 3D illustration.
Nyitókép: solarseven/Getty Images

Moszkvabarát csoport vette kibertámadás alá Európai Parlamentet

Nemcsak Kijevet rakétázták, az Európai Unió parlamentjének honlapjának is "nekimentek".

Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, egy Moszkva-barát csoport jelentekezett az akció elkövetőjeként - írta Roberta Metsola, a Strasbourgban éppen plenáris ülést tartó uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében.

Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította. "Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: dicsőség Ukrajnának" - írta a máltai politikus.

Jaume Duch, az EP szóvivője a Twitteren azt írta, az EP honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.

Az Európai Parlament képviselői a kora délutáni órákban szavaztak Oroszország terrorizmust támogató államnak nyilvánításáról, a nap folyamán a testület honlapja csak korlátozott mértékben volt látogatható.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×