eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás: Katarina Barley EP-alelnök megmérgezi az európai együttműködést

A fideszes EP-képviselő ezt abban a levélben hangoztatta, amelyet Roberta Metsolának, a testület elnökének küldött.

A Fidesz uniós parlamenti delegációjának elnöke Barley "újabb Magyarország-ellenes ámokfutása kapcsán" fordult az EP elnökéhez.

Levelében Deutsch a delegáció tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Katarina Barley német szocialista képviselő a Tageszeitung című német lapnak adott közelmúltbeli interjúban, valamint a The Pioneer portálnak adott nyilatkozatában "több olyan, Magyarországra, illetve a magyar miniszterelnökre nézve becsmérlő és hazug kijelentést tett, amelyek messze túllépnek a civilizált politikai vita és egy európai parlamenti alelnöktől elvárható viselkedés keretein".

Deutsch Tamás szerint "tűrhetetlen és felháborító, hogy egy politikai közösség parlamentjének alelnöke ilyen módon uszítson a sajtóban a közösség egyik tagja, jelen esetben Magyarország ellen".

"Különösen annak fényében elfogadhatatlan mindez, hogy Barley asszony 2020 szeptemberében Lengyelország és Magyarország pénzügyi kiéheztetésére szólított fel, amelyért a mai napig nem követte meg az érintett országok polgárait" - hívta fel a figyelmet.

Mint írja, volt már rá példa, hogy az Európai Parlament az egyik alelnökének tisztségéből való visszahívását kezdeményezte annak elfogadhatatlan kijelentése miatt. "Megítélésünk szerint, Katarina Barley viselkedésével átlépte azt a határt, amellyel méltatlanná vált az alelnöki tisztség betöltésére. Elvárjuk, hogy Elnök asszony a Ház méltóságának megőrzése érdekében hozza meg a szükséges intézkedéseket" - nyomatékosította Deutsch Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Váratlan fordulat boríthatja az amerikai választást: így lehet, hogy sem Trump, sem Biden nem lesz elnök

Kísérteties módon pontosan 200 évvel ezelőtt történt olyan legutóbb, hogy sem a legtöbb választó szavazatát, sem az elektori kollégiumban legtöbb voksot begyűjtő jelöltből lett amerikai elnök. Logikus módon azt hihetnénk elsőre, hogy a "szabadság földjén" az elnökválasztás olyan szimplán működik, hogy az a jelölt arat győzelmet, akire a legtöbben adják le szavazatukat, ez azonban távolról sem így van: a döntés a tagállami delegáltakból álló elektori kollégium kezében van. Az pedig tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az elektorok között nem szerez egyik jelölt sem többséget, vagy döntetlen alakul ki, akkor borul az egész rendszer, és a legvégén akár a nép akaratával szöges ellentétben lévő eredmény is születhet. Ahogy 1824-ben, ez a demokratikusságát nézve megkérdőjelezhető lehetőség idén is fennáll; sőt még az is előfordulhat, hogy nem Donald Trump és nem is Joe Biden lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Mindez kétség kívül óriási alkotmányos válságot szülne, de, hogy miért is lehetséges egyáltalán, most kiderül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×