eur:
395.76
usd:
368.9
bux:
71831.83
2024. július 2. kedd Ottó
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2022. június 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Brüsszel nagy gázüzletet köthet

Véglegesítheti az Azerbajdzsánnal kötendő gázüzletet az Európai Bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen hétfőn Bakuban tárgyal a megállapodásról, amely alapján évente legalább 20 milliárd köbméter földgáz érkezhet az Európai Unióba a déli gázfolyón.

A megállapodás öt évre szólna. A cél az orosz gázfüggőség csökkentése, valamint az, hogy enyhítse a télen várható gázhiányt – írja a Euronews.

A Transz-anatóliai Gázvezeték (TANAP) az azeri Shah Deniz gázmezőt köti össze az európai piacra vezető gázvezetékekkel. A Kaszpi-tengeren található Shah Deniz gázmező több mint 1000 milliárd köbméternyi gázkészlettel rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

Vesztésre áll Európa a digitális harcban, kiakadtak Brüsszelben

A tagállamoknak ambiciózusabbnak kell lenniük az Európai Unió digitális programjában meghatározott célok elérése érdekében, a digitális infrastruktúra, a vállalkozások, a készségek és a közszolgáltatások terén való előrelépés ugyanis döntő fontosságú az EU jövőbeni gazdasági jóléte és társadalmi kohéziója szempontjából - jelentette ki az Európai Bizottság kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×