eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels.com

A Facebook akkor is látja a bejegyszéseinket, ha már kitöröltük azokat

Olyan programot használ évek óta a közösségi oldalt működtető cég, amellyel még törölt bejegyzések és üzenetek is ellenőrizhetőek.

Mindez akkor derült ki, amikor egy volt alkalmazott pert indított a Facebook ellen - írja a Telex, a Gizmodo beszámolójára hivatkozva

Brennan Lawson annál a részlegnél dolgozott, amelynek az volt a feladata, hogy kiszűrje és eltávolítsa az erőszakos vagy törvénysértő bejegyzéseket. Így például rendszeresen találkozott lefejezéses videókkal és gyerekpornóval.

A Facebookot üzemeltető Meta 2019-ben mutatta be azt az új számítógépes programot, amivel még a felhasználók által előzőleg törölt bejegyzéseket, üzeneteket is meg lehet találni. A cég arra hivatkozott, hogy ezzel a bűnüldözést kívánja segíteni.

Lawson azonban később felhívta a vezetés figyelmét, hogy a program használata sért több amerikai és EU-s jogszabályt is. Észrevételéért 3 millió dollárt kért, ehelyett inkább elbocsátották. Ezért perelte be a korábbi munkaadóját.

A Facebook mindent tagad és az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozik a sajtónak.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×