eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Elsötétülhet a Facebook

Fontos döntést hoztak abban az ügyben, amely miatt már korábban kivonulással fenyegetőzött a Meta.

Az ír adatvédelmi hatóság döntése szerint a Meta, vagyis a Facebook és az Instagram anyavállalata nem továbbíthatja a felhasználók adatait az Egyesült Államokba – írja a Politico alapján a hvg.hu. Erről az ír hatóság egy tervezetet küldött el az európai adatvédelmi szabályozó hatóságoknak, azoknak pedig egy hónapjuk van arra, hogy véleményezzék.

Az Európai Bíróság még 2020-ban semmisítette meg az EU és az Egyesült Államok közötti adatáramlásról szóló adatvédelmi egyezményt, ugyanis attól tartottak, annak révén megfigyelhetik a felhasználókat. A döntés után nehezebbé vált a Meta és más társaságok számára is a személyes adatok továbbítása.

Zajlanak tárgyalások az unió és az Egyesült Államok között egy új adatvédelmi egyezményről , amivel továbbra is megoldott lenne az adatok továbbítása, de várhatóan ezek nem zárulnak le idén.

A Meta többször figyelmeztetett, ha érvényben marad a döntés, akkor kivonul Európából, 2022 elején éves jelentésében azt írta, ha nem sikerül a kérdésben megállapodni, a szolgáltatásokat elérhetetlenné teszik, vagyis a Facebook és az Instagram is elsötétülhet.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×