eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Lakóépület lángjait fékezik meg tűzoltók egy orosz rakéta becsapódása után a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/AP/Ukr

Rakétacsapás érte Odesszát, legalább 17-en meghaltak

A jelentések szerint több gyerek is van a halottak és a sebesültek között.

Nem sokkal hajnali egy óra előtt három robbanás és légiriadó hallatszott Odesszában. A kikötőváros lakosságának riasztást adtak ki, felszólítva őket, hogy sürgősen keressenek menedéket. A város katonai szóvivője, Szergej Bratcsuk a Telegramon kicsivel később közölte, hogy két "ellenséges rakéta" csapódott be, "stratégiai csapásmérő repülőkről" indították őket. Az egyik lövedék egy kilencemeletes lakóépületet talált el, a másik egy üdülőközpontot Bilhorod-Dnyisztrovszkij térségében - írta a The Guardian.

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat péntek reggeli közlése szerint a két helyszínen 17 halottat és több mint 30 sebesültet találtak, köztük több gyermek is van, ám az adatok egyelőre nem pontosak és azt sem tudni, hogy a szabadidőközpont Odesszában vagy annak környékén van-e - emlékeztet a hvg.hu.

Odessza, 2022. július 1.
Föld alatti óvóhelyre vonulnak emberek egy légiriadó alatt a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. június 29-én.
MTI/EPA
Föld alatti óvóhelyre vonulnak emberek egy légiriadó alatt a fekete-tengeri kikötővárosban, Odesszában 2022. június 29-én. MTI/EPA

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×