eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Candles Burning at Night. White Candles Burning in the Dark with focus on single candle in foreground
Nyitókép: Lukasz Kochanek/Getty Images

Megszólalt az ukrajnai harcokban elhunyt Kis Sándor özvegye

Férje tíz éve szolgált az ukrán hadseregben, egy rakéta becsapódása következtében hunyt el 29 évesen, két kisfiút hagyott hátra. Feleségének egy kórház halottasházában 12 holttest közül kellett azonosítania.

Megszólalt a Borsnak az ukrán-orosz háború magyar származású hősi halottjának felesége. A hadiözvegy maga jelentette be a közösségi profilján, hogy a tengerészként szolgáló Kis Sándor elesett a csatában. A 29 éves Kis Sándor egy rakéta becsapódása következtében hunyt el. A hősi halott özvegye elmondta: fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje férje történetét.

Kiderült, hogy a férfi tíz éve katona az ukrán hadseregben, az orosz megszállás alatt a Krím-félszigeten tartózkodott. A terrorellenes alakulat tagja volt. „A férjem a hivatásának tekintette a katonaságot. Az életét áldozta a hazáért” – mondta az özvegy.

„Néhány perccel a rakétatámadás előtt beszéltünk vele. Amikor a robbanás bekövetkezett, próbáltam Sándort telefonon hívni, de nem lehetett” – mesélte.

A halottak listáján nem találták a nevét, a sebesülteket ápoló kórházban leküldték a halottasházba. 12 holttest – köztük nők – közül azonosította. Kis Sándor a dél-ukrajnai Ocsakov városát védte, amikor életét vesztette, két kisfiút hagyott hátra.

„Büszke vagyok a férjemre! – mondta az asszony. – Hiszek a gyermekeim szép jövőjében, a jobb életében, ugyanakkor mérhetetlenül fáj, hogy a fiaink apa nélkül fognak felnőni. A háború tönkretette az életünket, és elvette a hitvesemet.”

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×