eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Országos tesztelés: elégedettek a szlovákok a magyar önkéntesekkel

Szlovákiában a hétvégén a teljes lakosságot tesztelik koronavírusra. A védelmi miniszer szerint a szűrésben részt vevő magyar önkéntesek rendkívül jól és nagy lendülettel végzik a dolgukat.

Nagyborsán tartott közös sajtótájékoztatót Igor Matovič kormányfő, Jaroslav Naď védelmi miniszter, Roman Mikulec belügyminiszter és Eduard Héger pénzügyminiszter, hogy értékeljék az országos tesztelés első napjának részleges eredményeit – tudósít a Körkép.sk.

A sajtótájékoztatón Naď védelmi miniszter a Körkép.sk kérdésére válaszolva köszönetet mondott az osztrák és a magyar kormánynak, hogy ilyen gyorsan reagáltak Szlovákia kérésére, és önkénteseket küldtek a lebonyolításhoz.

A magyar önkéntesek kapcsán elmondta, hogy információi szerint rendkívül jól és nagy lendülettel végzik a dolgukat.

„Nagyon jó, amikor uniós tagállamok, és különösen szomszédos országok képesek megállapodni és segíteni egymáson”– mondta a védelmi miniszter, hozzátéve, hogy Igor Matovič kormányfő is konzultált Sebastian Kurz osztrák és Orbán Viktor magyar kormányfőkkel, illetve Roman Mikulec belügyminiszter is egyeztetett a művelet előtt magyar kollégájával. Ivan Korčok szlovák külügyminiszter Twitter-oldalán mondott köszönetet Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek, amiért 50 kért egészségügyi dolgozó helyett 200-at küldtek segíteni a hétvégi tesztelésre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×