eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Több mint 150 budapesti orvostanhallgató ment Szlovákiába tesztelni

Csillogó szemű Semmelweis Polgárokról írt Facebook-posztjában a rektor.

Hajnali háromkor a készenléti rendőrség buszaival indult útnak Szlovákiába 154 hatod éves orvostanhallgató, ötödéves fogorvostan-hallgató, rezidens, PhD hallgató és szakdolgozó, hogy segítsen az ottani országos tesztelésben.

Az indulásról a Semmelweis Egyetem rektora posztolt a Facebookon.

Azt írta, hogy az érintettek önként jelentkeztek, és szabadidejükből áldoznak arra, hogy segítsenek a felvidéki lakosság tesztelésében.

Merkely Béla az RTL jíradójának elmondta, hogy a debreceni egyetem is toborzott és küldött tesztelőket.Az RT úgy tudja, hogy az akcióban résztvevők fejenként ezer eurót kapnak munkájukért.

Pénteken a szlovák külügyminiszter a Twitteren írt arról, hogy 50 szakembert kértek Magyarországtól, amely azonban 200-at küld.

Azt írta, hogy a magyarok Révkomárom, Lőcse, Nyitra és Tőketerebes térségében segítik a tesztelést. Ivan Korcok ezért köszönetet mondott Szijjártó Péter külügyminiszternek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×