eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 26. külügyminiszteri tanácskozásának első napi ülésén Pozsonyban 2019. december 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Lemondta berlini tárgyalását az orosz külügyminiszter

Ezt nem sokkal azután jelentették be, hogy a német után egy francia és egy svéd laboratóriumi vizsgálat is megerősítette: a Novicsok típusú harci idegméreg egy fajtájával mérgezték meg a Berlinben ápolt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust.

Lemondta kedden esedékes berlini látogatását Szergej Lavrov orosz külügyminiszter - közölte hétfőn az orosz diplomáciai tárca. A lemondást a moszkvai külügyminisztérium a Heiko Maas német külügyminiszter napirendjében történt változással indokolta, amely miatt a Lavrovval folytatandó tárgyalásra csak másfél óra maradna.

A két ország között feszültséget gerjesztett a Berlinben kezelt Alekszej Navalnij ügye. Berlin hétfőn bejelentette, hogy egy francia és egy svéd laboratóriumi vizsgálat is megerősítette, a Novicsok típusú harci idegméreg egy fajtájával mérgezték meg az orosz ellenzéki politikust, amint ezt korábban már a német vizsgálat is megállapította.

Moszkva bizonyítékot követel a német féltől, és azt állítja, hogy Navalnij szervezetében az orosz vizsgálatok nem találtak mérget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×