eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: adac.de

Itt van a legmegbízhatóbb autók listája

Idén is publikálta az ADAC azt a segítségnyújtási statisztikát, ami a lerobbant vagy be nem induló autókhoz történő kiszállásokon alapul. Egyfajta, bár feltételekkel kezelendő megbízhatósági rangsor ez, amelyet kategóriánként állít össze a német autóklub.

Németországban az esetek 42 százalékában az akkumulátor hibája miatt hívják a sárga angyalokat. Utána következnek a motor (17 százalék), az elektromos rendszer (11) és az abroncsok (7) hibái. Az idei hibarangsor 25 márka 113 modelljéről tartalmaz adatot és összesen a 2019-es naptári évben adódó 3 756 226 segítségnyújtáson alapul – írja a vezess.hu.

113 autóból 18-at sorolt a megbízhatatlan és 37-et a megbízható kategóriába a legnagyobb német autóklub, egyben Európa legnagyobb taglétszámú civil szervezete.

A városi miniknél a Toyota Aygo áll az élen, sereghajtó a Daimler és a Renault közös fejlesztésének tekinthető Smart Forfour és a FIAT 500. Előbbinél a lemerülő akkumulátor és az önindító a fő probléma, az 500-ban az akku mellett a váltórudazat is hibaforrás a német autóklub tapasztalatai szerint.

A kisautóknál a megbízhatók közé sorolt típusok: Audi A1, Citroën C3, FIAT Punto, Honda Jazz, Mazda CX-3, MINI, Mitsubishi Space Star, Peugeot 2008, Renault Captur, Suzuki Vitara, Toyota Yaris. Ugyanakkor a Hyundai i20-at a legrosszabb autók közé sorolja az ADAC.

Az alsó középkategóriában a német prémiummárkák kompakt autói állnak az élen, hátulra pedig egy japán és egy dél-koreai autó szorul: Nissan Qashqai szinte kizárólag az akkumulátorral keserítette meg a tulajok életét, a Kia Cee’d 2011-es évjárata viszont több különféle hibával.

A családi autók között igazán jó eredményt A4-es, A5-ös és Q5-ös Audik illetve 3-as, 4-es és X3-as BMW-k értek el, de az idősebb daraboknál már emelkedik a hibagyakoriság. A Ford S-Max, a SEAT Alhambra és a Volkswagen Sharan tulajdonosainak átlagon felüli gyakorisággal kellett kihívniuk a segélyszolgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×