eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Drónnal fertőtleníti egy köztisztasági dolgozó a dél-spanyolországi Córdoba utcáit 2020. március 24-én.  Spanyolországban 39673-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és 2696-an meghaltak a betegség következtében. A fertőzöttek között 5400 egészségügyi dolgozó van.
Nyitókép: MTI/EPA/Salas

WHO: a vírus nem fog magától eltűnni

A bevezetett szigorú intézkedéseknek köszönhetően hamarosan stabilizálódhat az olaszországi koronavírus-helyzet, azonban továbbra is óvatosságra lesz szükség, nem lehet még lazítani - közölte hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti programjának ügyvezető igazgatója.

"Reméljük, hogy Olaszország és Spanyolország már közel jár ehhez a ponthoz, de a vírus nem fog magától eltűnni, ehhez közegészségügyi erőfeszítések kellenek" - mondta genfi sajtótájékoztatóján Mike Ryan.

Az olaszországi helyzettel kapcsolatban kijelentette, hogy stabilizációra számít, minthogy a most regisztrált újabb megbetegedések két héttel ezelőtti fertőzések következményei lehetnek.

"A ma látott esetek hasonló módon történelminek számítanak, mint a galaxisok egy teleszkópon keresztül vizsgálva, amikor az általunk látott fény akár egymilliárd évvel ezelőtti is lehet. Olyan valóságot látunk, amely korábban létezett"

- fogalmazott.

Végezetül elmondta, nincs bizonyíték arra, hogy egy ilyen helyzetben pozitív hatása lenne az általános védőmaszk-viselésnek, sőt akár ennek épp az ellenkezője is igaz lehet, ugyanis az emberek a maszk helytelen levételekor is beszennyezhetik a kezüket, ráadásul a maszk viselői hajlamosak gyakrabban az arcukhoz érni.

Maria Van Kerkhove, a WHO szakértője kiemelte, hogy elsősorban az otthon lábadozó betegeknek, illetve az őket ápolóknak javasolják a védőmaszk viselését.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×