eur:
394.25
usd:
363.61
bux:
71028.57
2024. július 8. hétfő Ellák
Védőruhát viselő pilóta egy teherszállító repülőgépben a Vuhan-Tianho nemzetközi repülőtéren 2020. január 28-án. Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus a 11 millió lakosú Vuhan egyik halpiacán bukkant fel január elején, és eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában.
Nyitókép: MTI/AP/Xinhua/Xiao Yijiu

Kimenekítik Izraelből is a magyarokat

Mentőjáratot szervez az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a koronavírus-járvány miatt Izraelben rekedt magyaroknak és a Magyarországon rekedt izraelieknek.

A charterjárat jövő csütörtökön Budapestről indul, jelentkezni egy adatlap kitöltésével lehet. A nagyszámú érdeklődés miatt a járat visszafelé Izraelben rekedt magyarokat szállít, ők a tel-avivi magyar nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket. A járat pontos indulási és érkezési információjáról később adnak tájékoztatást.

Az EMIH közleménye szerint a koronavírus-járvány visszaszorításáért tett intézkedések miatt leállt a légiközlekedés Magyarország és Izrael között, így sok izraeli állampolgár hazajutása lehetetlenné vált. Az hitközség az után kezdte el szervezni a mentőjáratot, miután több izraeli állampolgár arra kérte a közösséget, hogy segítsenek nekik hazajutni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×