eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

A képviselőre céloztak, a fiát lőtték le Kijev belvárosában

Ukrajna fővárosában már nem ez az első eset a krími konfliktus óta.

Egy Kijev megyei képviselő autójára nyitottak tüzet ismeretlen fegyveresek vasárnap este az ukrán főváros központjában, a képviselő hároméves kisfiának halálát okozva - mondta el egy rendőrségi forrás, miközben a hivatalos források még nem árultak részleteket a támadásról.

A neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás szerint a megtámadott gépkocsi volánjánál Vjacseszlav Szobolev üzletember, a Kijev megyei tanács egyik képviselője ült.

Az ukrán belügyminisztérium közleményében nem azonosította sem a jármű tulajdonosát, sem az áldozatot. Facebook-felületén a belügyi tárca mindössze annyit közölt, hogy "egy lövéstől megsebesült gyermek kórházba szállítás közben életét vesztette a mentőautóban".

Szobolev, aki a 2014-óta tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus egyik gyújtópontjának számító Donyec-medencéből való, 2010 és 2011 között a Naftohaz ukrán állami energetikai társaság egyik vezetője volt.

Az ellene irányuló vasárnap esti támadás indítóoka egyelőre nem ismert.

Kijev utcáin már megöltek néhány ismert személyiséget azóta, hogy 2014-ben Oroszország elszakította Ukrajnától a Krím félszigetet,

és oroszbarát szakadár lázadás kezdődött Kelet-Ukrajnában.

2016-ban az ukrán fővárosban egy autóba rejtett bombával gyilkolták meg Pavel Seremet fehérorosz újságírót, aki közismert bírálója volt hazája vezetésének, s aki köztudottan barátja volt az előző évben Moszkva belvárosában agyonlőtt orosz ellenzéki vezetőnek, Borisz Nyemcovnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×