eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Őrizetbe vették a volt kirgiz államfőt

Őrizetbe vették szerdán a korrupcióval vádolt Almazbek Atambajev volt kirgiz államfőt - közölte az exelnök stábja.

Kirgizisztánban a nap folyamán indítottak rendőrségi műveletet az elnök őrizetbe vételére, a RIA Novosztyi orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva úgy értesült, hogy Atambajev Bes-Kungej településén lévő házát kirgiz különleges alakulatok (Specnaz) vették körbe, és gumilövedékeket, illetve hanggránátokat lőttek ki a volt államfő híveire, akik megpróbáltak áttörni a hatósági kordonon.

Legfrissebb értesülések szerint legkevesebb tízen megsebesültek, köztük egy helyi újságíró.

A kirgiz parlament június végén megfosztotta mentelmi jogától Atambajevet, aki 2011 és 2017 között volt elnök. Egyebek között azzal vádolják, hogy törvénytelenül tett szert földtulajdonra, illetve hatalmával visszaélve bűnbandák vezetőinek nyújtott védelmet.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×