eur:
395.08
usd:
367.71
bux:
71635.81
2024. július 2. kedd Ottó
Párizs, 2016. szeptember 29.Carlos Ghosn, a Nissan és a Renault elnök-vezérigazgatója a Párizsi Autószalonon 2016. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Nem engedik kifizetni a Renault-vezér végkielégítését

A párizsi kormány pénzügyminisztere szerint kirívóan sok az a 8-9 milliárd forintnyi euró, ami a botrányai miatt megbukott autógyári vezetőnek, Carlos Ghosnnak járna.

2018 végét óriási botrány zárta a Nissan-Renault-nál. A cégvezér Carlos Ghosn a vádak szerint tényleges jövedelménél körülbelül 12,7 milliárd forintnyi jennel kevesebbet jelentett be, és más pénzügyi szabálytalanságokat is elkövetett, valamint privát célokra vette igénybe a cég ingóságait. Ghosnt már novemberben elmozdították az elnöki székből a Nissannál, a 2019-es év elején pedig a Renault is elfogadta Ghosn lemondását.

Azonban pénzügyi vonzata is van Ghosn eltávolításának: mint a Portfolio.hu cikkéből kiderül,

a neki jogosan járó juttatások összege egy francia szakszervezet, a CGT becslése szerint 8-9 milliárd forintnyi euró lehet, az éves szinten 250 millió forintnyi nyugdíjeurókról nem is beszélve.

Mivel a botrány nagy visszhangot váltott ki a francia nyilvánosságban - és a Renault-ban 15 százalékos tulajdonos az állam -, a párizsi pénzügyminiszter is megszólalt: "kiemelten követik" az ügyet, "senki sem értené, ha Ghosn végkielégítése túlzott mértékű lenne, rendkívül éberek leszünk" - tette hozzá Bruno Le Maire.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×