eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Párizs, 2016. november 14.Egy nő egyperces néma csenddel emlékezik az áldozatokra gyertyák és virágok között a 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrormerényletek első évfordulóján a párizsi Köztársaság téren 2016. november 13-án. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Előrelépés a párizsi merényletek nyomozásában

Újabb embert tartóztattak le a 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadásokkal összefüggésben. 2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el terrortámadást, ezekben összesen 130 ember vesztette életét.

Az újabb gyanúsított, akit Belgiumban tartóztattak le, a vádhatóság szerint fegyverekkel, köztük Kalasnyikov gépkarabélyokkal látta el a hét helyszínen, 130 ember halálát okozó támadásokat végrehajtó dzsihadistákat - erősítette meg a belga szövetségi ügyészség a helyi sajtó információit.

A beszámolók szerint a Brüsszelben élő, de a belga dzsihadisták egyik fellegvárának tartott kelet-belgiumi Verviers-ből származó Mohamed E.-t közvetlenül karácsony előtt fogták el.

A gyanúsítottat terrorista csoportban való részvétellel, tiltott fegyverkereskedelemmel, fegyvertartással vádolják, valamint azzal, hogy közvetlen felelőssége van a 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadásokban.

Mint közölték, Mohamed E. közvetlen kapcsolatban lehetett azzal a Mohamed Bakkalival, akit a terrortámadások után néhány héttel vettek őrizetbe annak vádjával, hogy logisztikai támogatást nyújtott a párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének, Salah Abdeslamnak, valamint segítséget nyújtott a terroristáknak abban, hogy a fegyvereket Franciaországba szállította. Ő volt az is, aki hamis iratokat használva több lakást bérelt, amelyek rejtekhelyül szolgáltak a későbbi elkövetőknek.

2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, ezekben 130 ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×