eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Soros pénzeli a macedón civileket?

Soros György amerikai milliárdos finanszírozza a macedón civil szervezetek kormányellenes tevékenységét - jelentette ki Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, a kormányzó jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnöke a Telegraf.mk szkopjei hírportálnak adott interjújában, amelyet több részben közölt a portál.

"Két ellenzékem van: egy hivatalos, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) és néhány szervezete, valamint egy másik, amelyet fizetett ellenzéknek neveznék" - fogalmazott Nikola Gruevszki. Kifejtette, hogy a hivatalos ellenzék "habár közvetett módon", de felhasználja az utóbbiakat, nagy hangsúlyt fektet az emberek bizalmának elnyerésére, ezért támogatja a civil szervezeteket.

Ezeket a szervezeteket Soros György és más külföldi támogatók pénzelik, és folyamatosan léteznek, nemcsak a tiltakozások idején - állította a volt macedón miniszterelnök. Magyarázata szerint amikor nem a kormány ellen tiltakoznak, akkor különböző képzéseket, nyilvános vitákat szerveznek vagy a médiában szerepelnek.

Gruevszki szerint a képzésekre a tehetséges és ígéretes fiatalokat veszik fel, akiknek aztán pénzt és ingyenes utazást biztosítanak csak azért, hogy elmenjenek az előadásokra, és "megpróbálják kimosni az agyukat". Példaként említette, hogy egy 2009-es reklámkampánynak a címe az volt, hogy Te vagy Macedónia, amire válaszul ezek a civil szervezetek megszervezték a Te nem Macedónia vagy nevű kampányt, amelyben arról beszéltek, hogy senkit sem lehet a születési vagy lakóhelyével azonosítani, minden ember a Földön él, azaz ezen szervezetek szerint a hagyománynak és a történelemnek nincs értelme.

Nikola Gruevszki végül aláhúzta: ez a jelenség nemcsak Macedóniában tapasztalható, hanem más országokban is, különösen Kelet-Európában és a Balkánon.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×