eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Titkos terrorista kódnak néztek egy matematikai egyenletet

Elhalasztották az American Airlines légitársaság Philadelphiából az ontariói Syracuse-ba tartó járatának indulását, mert egy utas titkos terrorista kódnak vélte azt a matematikai egyenletet, amelyet szomszédja próbált papíron megoldani.

Guido Menzio olasz professzort, a Pennsylvaniait Egyetem tanárát ezért lekísérték a repülőgépről és kihallgatták.

A professzor, aki a legjobb olasz közgazdászoknak járó Carlo Alberto-érem kitüntetettje, megmagyarázta nekik, mit vetett papírra. A hatóságok a professzort elengedték és a járat két órás késés után útnak indulhatott.

Menzio a The Washington Post amerikai napilapnak elmondta, hogy már a kifutópályán jártak, amikor a mellette ülő nő arra kérte a személyzetet, hogy forduljanak vissza, mert nem érzi jól magát, majd elmondta nekik gyanúját utastársa feljegyzéséről.

"A hölgy csak rám nézett, nézegette a titokzatos szöveget és arra a következtetésre jutott, hogy valami rosszra készülök. Ezért a járat indulását elhalasztották". Menzióval, akinek göndör sötét haja van, először a pilóta akart beszélni, majd egy biztonsági illetékes kérdezte ki.

"Először arra gondoltam, hogy a nő betegségéről akarnak valamit megtudni. Helyette, elmondták, hogy az illető aggódik amiatt, hogy terrorista vagyok, mert rejtélyes dolgokat vetettem papírra" - írta a férfi az AP amerikai hírügynökség megkeresésére.

A férfi elmondta, hogy végig tiszteletteljesen viselkedtek vele, de értetlenségének adott hangot a gép késleltetése miatt, hiszen egy rövid beszélgetés vagy egy gyors internetes keresés azonnal megoldotta volna a "rejtélyt".

Az amerikai légitársaság szóvivője közölte, hogy a szabályzat szerint jártak el, amikor egy beteg utasról kell gondoskodni és kivizsgálni az általa felvetett feltételezéseket. A nőt egyébként átszállították egy másik járatra.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×